Duben 2008


Benikova filmografie =)

29. dubna 2008 v 17:10 | Terrris |  •Ben Foster
Birds of America (2008) .... Jay
30 Days of Night (2007) .... The Stranger
"My Name Is Earl" .... Glen (1 epizoda, 2007)
3:10 to Yuma (2007) .... Charlie Prince
X-Men: The Last Stand (2006) .... Warren Worthington III / Angel
Alpha Dog (2006) .... Jake Mazursky
"Six Feet Under" .... Russell Corwin (23 epizod, 2003-2005)
"The Dead Zone" .... Darren Foldes (1 epizoda, 2005)
Hostage (2005/I) .... Mars Krupcheck
The Heart Is Deceitful Above All Things (2004) .... Fleshy Boy
The Punisher (2004) .... Dave
11:14 (2003) .... Eddie
Northfork (2003) .... Cod
Phone Booth (2002) (uncredited) .... Big Q
Bang Bang You're Dead (2002) (TV) .... Trevor Adams
Big Trouble (2002) .... Matt Arnold
"Boston Public" .... Max Warner (2 epizody, 2001-2002)

The Laramie Project (2002) .... Aaron Kreifels
Get Over It (2001) .... Berke Landers
"Family Law" .... Jason Nelson (1 epizoda, 2000)
"Freaks and Geeks" .... Eli (2 epizody, 1999-2000)

Liberty Heights (1999) .... Ben Kurtzman
Breakfast with Einstein (1998) (TV) .... Ryan
"You Wish" .... Earl (1 epizody, 1998)
I've Been Waiting for You (1998) (TV) .... Charlie
"Flash Forward" .... Tucker James (17 epizod, 1996-1997)
Kounterfeit (1996) .... Travis

Ben

29. dubna 2008 v 16:51 | Terrris |  •Ben Foster
Jméno: Benjamin Foster
Datum narození: 29.10. 1980
Místo narození: Boston, Massachusetts, USA
Přezdívka: Curly Boy (kudrnatý kluk)
Výška: 1.75 m
Ben Foster se narodil 29. 10. 1980 v Bostonu, ale brzy se přestěhovali do Fairfieldu v Iowě - do města se 4 divadly. Jeho zaujetí pro herectví se projevilo brzy po účinkování v You're A Good Man, Charlie Brown. Když mu bylo 12 napsal, zrežíroval a hrál ve hře, která vyhrála 2. místo v mezinárodní soutěži.

Poté co se zúčasnil ve 14ti letního programu Interlochen Theater Arts v Michiganu, opustil v 16ti školu a přestěhoval se do Los Angeles, kde se uchytil v Disneyho show Flash Forward.

Jeho filmový debut byla malá rolička v neznámém filmu.
Když mu bylo 16 let odešel ze školy a přestěhoval se do Los Angeles. V roce 1966 se objevil v televizním seriálu Flash Forward. V následujících letech byl obsazován převážně v televizních show.

Kounterfeit, po kterém se dotavil alespoň takový úspěch, že ho začali obsazovat do televizních filmů. Pak přišel další milník jeho kariéry - film Liberty Heights (Nespoutaná volnost), ve kterém hrál s Adrienem Brodym a Joe Mategnou rebelujícího žida, který si vezme černošku.

Jeho první velká role byla ve filmu Get Over It (Skousni to/Holka jako lusk), kde hrál opuštěného milence, který se postupem času zamiluje do Kirsten Dunst a výborně zpracovaný film Bang Bang, You're Dead (Bang, bang jseš mrtvej). Přesto až do roku 2005 dostával převážně jen menší role, i když je výborně zahrál. Pak přišel film Marshalla Krupchecka Hostage, kde jeho horlivý výkon přinutil lidi všimnout si jeho talentu. Od té doby začíná dostávat větší role - ve filmech Alpha Dog a X-Men 3.
Má mladšího bratra Jona, který je také herec. Jeho rodiče, které Ben popsal jako "protivietnamské protestující hipíky", se přestěhovali do malého městečka Fairfield v Iowě když mu byli čtyři roky. Díky tomu, že byli jako jedni z mála židovských rodin v Bostonu, byl jejich dům vyrabován.
• Randil s Kirsten Dunst (srpen 2000- březen 2001)
• Jeho oblíbené skupiny jsou R.E.M. a Dead Can Dance
• Jeho oblíbená herečka je Claire Danec a herci James Dean a Sean Penn
• Jeho oblíbený film je One Flew Over the Cuckoo's Nest
• Taky chodil s Rachael L. Cook, Angelou Sarafyan (2004) a Ellen Page (2006)
• Teď chodí se Zoe Kravitz (dcerou Lennyho Kravitze)